De schelpenverzameling van Kevin Monsecour

De Kast van de Kleine Verzamelaar

CC Het Gasthuis

Kevin is opgegroeid in Rillaar. In het dagelijkse leven is hij leraar aardrijkskunde in het Sint-Jozefscollege in Aarschot. Hij is één van de gelukkigen die van zijn passie zijn (bij)beroep heeft kunnen maken.

Kevin begon schelpen te verzamelen doordat zijn broer als klein jongetje dit ook al deed. In zijn tienerjaren startte hij zijn eigen collectie op en op een 25-tal jaar heeft hij ondertussen meer dan 30.000 stuks verzameld. Sinds 2017 is Kevin ook benoemd als wetenschappelijk medewerker van het Muséum national d’Histoire naturelle van Parijs. Hier bestudeert hij een bepaalde groep binnen de schelpen. Zo heeft hij al meer dan 100 diersoorten ontdekt en beschreven.

Met “De Kast van de Kleine Verzamelaar” wil Kevin ons laten meegenieten van de schoonheid van deze dieren en een breder publiek laten kennismaken met de vaak spectaculaire kleuren, vormen en groottes die deze diergroep kan aannemen.

“Een verzameling schelpen is nooit compleet, er zijn letterlijk honderdduizenden soorten, dus mijn verzameling en verzamelwoede zal nooit stoppen, denk ik. Ik bekom de schelpen door zelf te verzamelen, te ruilen en te kopen en dit over heel de wereld”, vertelde Kevin ons.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.