Vzw Bij Ons Thuis & Het Gasthuis

Aarschot ontmoet Palestina

Gasthuissite Tickets
BASISPRIJS: € 8 - Incl. maaltijd: € 18 - Kansentarief 22/23: € 1.6 - Kansentarief 22/23 incl. maaltijd: € 3.6

De Palestijnse kwestie is en blijft voor velen een complex gegeven. Nochtans leven er in ons land heel wat Palestijnen die elk vanuit hun unieke levensverhaal de Palestijnse kwestie kunnen belichten. Met hen organiseren we deze Palestijnse namiddag

We starten om 13u30 STIPT met Charles Ducal, dichter des vaderlands, die Palestijnse gedichten uit zijn eigen oeuvre brengt en gedichten van de Palestijnse meesterdichter Mahmoud Darwish. Daarna volgt een debat over de tragedie in Palestina.

Vanaf 15u stel je je eigen cultuurmenu samen. Je kan o.a. kiezen voor een documentaire, een lezing over de Palestijnse geschiedenis, een kookworkshop met verschillende Palestijnse koks, thee-ontmoetingen met Palestijnse vluchtelingen, een programma over mensenrechten met verschillende organisaties en externe sprekers, een kinderanimatie rond Palestina, een workshop waarin je de Palestijnse dans Dabke kan aanleren, en veel meer.

Vanaf 17u30 kan je aanschuiven voor een heerlijk Palestijns avondmaal.

Marhaba of welkom aan elke nieuwsgierige Aarschottenaar die zin heeft om iets bij te leren, Palestijnse delicatessen te proeven en vooral te ontmoeten!


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.