Side effects

Dieter Mertens & MDFK

Kloostergangen

Soms heeft het gevolg van wat je doet meer impact dan de daad in kwestie. Deze vaststelling inspireerde kunstenaar Dieter. F. Mertens om de reeks Side Effects te maken. De kunstenaar plaatst de kettingreactie die in gang gezet wordt, op de voorgrond. Hij ging aan de slag met restjes verf en creëerde een reeks abstracte mini-schilderijen, afgeleid van groter, meestal figuratief werk. Beide werken zijn met dezelfde verf samengesteld. Elk Side Effect reflecteert zowel oorzaak als gevolg; de daad en zijn impact, de essentie en de rest.
MdFK´s handelsmerk is een combinatie van beeld en poëzie. Hij pent zijn woorden vluchtig neer, zonder al te veel overpeinzingen. Hij schrijft onderweg, aan de rand van de straat of op een perron en publiceert op sociale media, eveneens een vluchtig medium. Voor deze tentoonstelling vertrekt hij bij de schilderijen van d.f.m en creëert op zijn beurt een neveneffect van de Side Effects.


De tentoonstelling toont een aaneenschakeling van creaties die van elkaar zijn afgeleid. Het is aan de toeschouwer om te bepalen waar voor hem de grootste impact ligt.


Open op za en zo tussen 14u en 18u.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken. 
Gelieve je bezoek te reserveren via tickets@hetgasthuis.be


Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Goed voor uw culturele gezondheid.